Stekt steinbit med bacon

 

4 porsoner
 

 

700 g steinbit ? tint frysevare eller fersk
saften fra ½ sitron
2?3 ss olivenolje
1 ts pepper
4 ss smør
4 skiver bacon
smør til steking
 

 

Skjær bort ben, og del fisken opp i serveringsstykker. Gni fisken inn med sitronsaft og olivenolje. Dekk en stekeplate med bakepapir og pensle olivenolje på bakepapiret. Legg fiskestykkene på stekebrettet og strø over litt pepper.
Legg en spiseskje smør på hvert fiskestykke.
Stekes i midten av ovnen ved 200 ºC i 10?15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
Skjær baconskivene i biter og sprøstek dem med smør.
 

 

Tilbehør : Grønnsaksmos passer fint til denne retten. Legg en porsjon med grønnsakmos på hver tallerken, legg et fiskestykke oppå mosen og hell bacon og baconfett over.
Variasjon: Uerfilet eller torskefilet kan brukes istedenfor steinbit.
Tips: Legg en tomatskive og noen purreløkringer over fiskestykkene før du setter dem i ovnen.

 

 

 





 

 

 



 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kinetroneselden

kinetroneselden

35, Hadsel

Jeg er ei livsglad jente på 35 år . Er født i Nord-Trøndelag, og er vokset opp i Sogn. Kom rekende til Stokmarknes for 12 år siden, det var kjærligheten som brakte meg hit. Og kjærligheten har holdt meg her. I 2010 ga vi hverandre et ja. Vår flotte sønn fulgte meg ned kirkegolvet. Han var en staslig 10 åring. Har vært overalt siden jeg kom til øya. Har jobba som bartender, barnehage ass, servitør, norlaks. og i 2008 ble jeg autorisert tannhelsesekretær. Jobber i dag som miljøarbeider i Hadsel kommune.

Kategorier

Arkiv

hits